ONDERHOUD van VERZILVERDE bestekken of
bestekken in MASSIEF ZILVER

 

ONTVETTEN VOOR EERSTE GEBRUIK

Uw nieuw zilver heeft een zuivere en glanzende uitstraling, maar bij de polijsting worden middelen gebruikt die een onzichtbare vetlaag op het bestek achterlaten.
Daarom bevelen wij U aan uw bestek gewoon met de hand te wassen in warm water met zeep voor de vaatwas, om het te ontvetten.
Nadien gewoon spoelen en drogen met een zachte doek.

 

MET DE HAND
Geniet nog steeds onze voorkeur. Gewoon in warm water met een beetje zeep, spoelen en drogen. Was steeds met zachte doeken of borstels, nooit met schurende producten of schuursponzen.
 
VAATWASMACHINE

U kan uw nieuw bestek probleemloos in de vaatwasser reinigen, mits het nemen van volgende voorzorgen.

  • Gebruik enkel waspoeders of -blokjes, zonder chloor en nooit wasmiddelen in gelvorm.
    Te veel waspoeders zijn zeer agressief (de fabrikanten willen sterk reinigende middelen die niet nodig zijn voor uw bestek); doseer het wasmiddel met mate. Is je zilverwerk in contact gekomen met voeding zoals eigeel, mayonaise  of zeevruchten, dan spoel je het best onmiddellijk af voor je het in de vaatwasser stopt. Zo vermijd je dat het zilver vergeelt.
  • Plaats uw messen samen in hetzelfde bakje met de lemmeten naar beneden gericht.
    Zo komt het roestvrij staal van de lemmeten niet in contact met het zilver van lepels en vorken. Ook loopt het water beter weg van de lemmeten.
  • Open indien mogelijk de deur van uw vaatwasser na beëindiging van de cyclus.
    Zo laat U de dampen ontsnappen die anders ingesloten blijven, een langdurige vochtige omgeving veroorzaken en bij condensatie bruine vlekken (van opgeloste etensresten) op de lemmeten achterlaten.
  • Droog uw bestek met een zachte doek vooraleer U het wegbergt.
 
ONDERHOUD
Zilver is gevoelig aan licht, zwavel in de lucht en bepaalde producten zoals ei, caviaar en asperges. Indien U het niet dagelijks gebruikt, verliest het haar glans en verkleurt.
U kan uw zilverwerk gemakkelijk terug zijn glans geven met doeltreffende producten voor onderhoud van het zilverwerk, niet door er met schurende sponzen over te wrijven.
De onderhoudsproducten zijn goedkoop, gaan lang mee en werken gemakkelijk. Zij zijn verkrijgbaar bij de drogist.
Het flesje onderhoud, waarin U uw bestek in kan onderdompelen, is te agressief en raden wij af.
 
BERGING van uw bestek
BIJ DAGELIJKS GEBRUIK
Gewoon in de besteklade plaatsen, tegen elkaar. De duizenden krasjes geven het zilver haar ongeëvenaard patina en maken het alleen maar mooier. Door de dagelijkse wasbeurt is het onderhoud zeer beperkt.
 
AF EN TOE
Teneinde het onderhoud tot een minimum te beperken, houdt U uw zilverwerk weg van het licht en lucht (die zwavel meevoert).
© 2007 - 2019 Oud Zilver | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel